İyi mi?  

Geri git   İyi mi? > Neler Oluyor Hayatta > Haberler > Sıcak Sıcak Son dakika
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Konu Bilgileri

sahibinden com güvenilir mi ve dolandırıcılık

Görüntülemeler : 795

Konudaki Cevap Sayısı : 5

Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler :

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler Arama Stil
Alt 05-02-2009, 09:59 PM   #1
adigesave
Acemi Üye

adigesave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

adigesave is on a distinguished road
Standart sahibinden com güvenilir mi ve dolandırıcılık

BİLGİNİZ OLSUN BİR KİŞİ SAHİBİNDEN.COM SİTESİ YÜZÜNDEN DOLANDIRILDI O DOLANDIRICIYI ŞİKAYET ETTİLER AMA YİNE BU SİTE İLANLARINI YAYINLADI SÖZDE KONTROL EDİLİYOR VE GÜVENİLİR BİR SİTE SAHİBİNDEN.COM YÜZÜNDEN BENDE DOLANDIRILDIM ÇÜNKÜ DOLANDIRICILARA YATAKLIK EDİYORLAR O YÜZDEN SİZ SİZ OLUN ASLA GÜVENMEYİN SAHİBİNDEN.COM A şimdi sorarsınız başka üye adıyla ilan verir hayır aynı üye adı ve 13ilan onaylıyor

DOLANDIRICININ ADI YÜKSEL SÖNMEZ GİRESUNLU
adigesave isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-21-2009, 03:54 PM   #2
igem
Acemi Üye

igem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

igem is on a distinguished road
Standart Cevap: sahibinden com güvenilir mi ve dolandırıcılık

Kusura bakmayın ama adamlar get ( güvenli e-ticaret) koymuş ordan yapın alışverişleri zaten anlayamıyorum nasıl bir zihniyet tanımadın adama para yollamak işte Türk milletinin iyi niyeti...
igem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-01-2009, 07:42 AM   #3
kerasmus
Acemi Üye

kerasmus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kerasmus is on a distinguished road

arkadaşlar bi yerde okudum aynen buraya copy paste ediyorum. internet üzerinden güvenli alışverişin 10 altın kuralı diyebiliriz. buyrun.

1.İnternetten alışveriş yapmak için; e-ticaret alanında uzun süredir faaliyet gösteren, bilinirliği yüksek ve birçok kişi tarafından kullanılan platformları tercih edin.

2.İnternetten alışveriş yaparken direk bankadan havale veya EFT yapmanızı isteyen kişileri güvenli alışveriş yapılmasını sağlayan e-ticaret sitelerine yönlendirin. Güvenli alıveriş için bu sitelerin sistemlerini kullanarak alışveriş yapın.

3.İstediğiniz ürünü piyasa değerinin çok altına vermek isteyen ve önce parayı alıp sonra ürünü göndermek konusunda ısrarcı davranan kişilere özellikle dikkat edin. Gerekirse ufak da olsa komisyon tutarını ödemeyi kabul ederek, aracı bir e-alışveriş platformunun sistemini kullanın.

4.İnternet üzerinden kredi kartı ile yaptığınız alışverişlerde 3D Secure sistemini kullanan platformları tercih edin.

5.İnternet üzerinden otomobil almayı düşünüyorsanız mümkünse aracı görmeden kaparo ücreti ödemeyin. Eğer otomobili göremiyorsanız aracın gerçekten satıcıya ait olduğuna emin olmak için ruhsat belgesini isteyin. Alternatif olarak satıcıdan, aracın üzerine o günün gazetesini koyarak fotoğraf çekmesini ve size göndermesini isteyin.

6.Alışverişlerinizde eğer satıcıya güvenmiyorsanız ilgili ürünün yanına o günün gazetesini veya kullanıcı adının yer aldığı bir yazı koyarak çekilmiş güncel bir fotoğraf isteyin.

7.İnternette bulunan birçok dolandırıcı taksit seçeneği sunup mail order sistemini kullanacağını söyleyerek kredi kartı bilgilerinizi isteyebilir. Kredi kartı bilgilerinizi ürünü teslim almadan kesinlikle paylaşmayın.

8.Satıcı ile yaptığınız yazışmalarda özel mailinizi veya MSN gibi sosyal paylaşım ağlarındaki hesaplarınızı kullanarak değil, ilgili e-alışveriş platformunun mesajlaşma sistemini kullanarak yapın.

9.Alışverişlerinizde profili yüksek ve sisteme üye oluş tarihi eski olan satıcıları tercih edin.

10.İnternette e-alışveriş konusunda herhangi bir sorun yaşadığınız zaman hemen ilgili platformla irtibata geçin.

gördüğümüz gibi bütün iş insanın kendisinde bitiyo.
kerasmus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-27-2009, 11:57 AM   #4
spiritcrusher
Acemi Üye

spiritcrusher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

spiritcrusher is on a distinguished road

bende ibrahim aktay ile anlaştım sonra arif erkin adlı dükkan sahibine parayı gönderdim telefonu göndermedi..savcılığa suç duyurusunda bulundum..metro iletişim - ibrahim aktay oğlu oğuzhan aktay ve arif erkin aman dikkat arkadaşlar bunlar baya bir dolandırıcı 20 kişi dolandırmış hala devam.bu adamlar hakkında bilgi sahibi olursanız buraya yazın lütfen [Linkleri Sadece Üyeler Görebilir. Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz...]
spiritcrusher isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-09-2010, 01:10 AM   #5
sweetboyz
Acemi Üye

sweetboyz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sweetboyz is on a distinguished road

olabilir tabi internet üzerindne satışlar malesef ülkemizde güvenli degil
sweetboyz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-26-2010, 08:06 PM   #6
ercan27
Acemi Üye

ercan27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ercan27 is on a distinguished road

sahibinden comdan bizde dolandırlıldık 1500 lira satlık 8 hp deniz motoru aldık adama para havele etik adamın adı mustfa özcan adam bize 8 hp deniz motorunu yolmadı telfonlardan başka ilanları var aman dikat sahibinden com dolandırılma tarihi 12 ocak 2010 şimdi cumhuriyet savcılığına baş vurduk havele numrasıyla adamın adı soy adı telfonları ila başka kulancı adında bir sürü ilanı var aynı telfonlardan bunu bilen varmı 05073937522 dolandırcın telfonunu google yazdığın zaman ilanlarını görürsün 7 telefonunu tesbit etim

Konu ercan27 tarafından (01-26-2010 Saat 08:10 PM ) değiştirilmiştir..
ercan27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Tags: , , ,

Seçenekler Arama
Stil